Знаете ли какво означават трите малки точки на екрана на iPhone-а ви?

Технологии

Те имат важно значение, ето какво е

 

Една интересна функция на iPhone беше представена в актуализацията на iOS 14, пусната през 2020 г., но малко хора са чували за нея и много вероятно дори не са забелязали трите малки точки, които понякога се появяват в горния десен ъгъл на екрана на телефона.

Забелязяли ли сте как, когато говорите с приятел за почивка или храна, при следващо отваряне на приложение на телефона ви, изникват реклами на тези неща. Първата ви мисъл е, че телефонът ви се подслушва. Това обаче не винаги е така и има начин да разберете дали действително телефонът ви се подслушва ..

Оранжевите и зелените точки се появяват в горната дясна част на екрана, над индикаторите за сигнал, wifi и батерия. Но какво означават те?

 

Знаете ли какво означават оранжевите и зелените точки?

Е, уебсайтът на Apple обяснява: „С iOS 14 или по-нова версия, оранжева точка, оранжев квадрат или зелена точка показва кога микрофонът или камерата се използват от приложение.

„Оранжев индикатор означава, че микрофонът се използва от приложение на вашия iPhone. Този индикатор се появява като оранжев квадрат, ако настройката Разграничаване без цвят е включена. 

Зелен индикатор означава, че или камерата, или камерата и микрофонът се използват от приложение на вашия iPhone.

Последната точка е синя със стрелка надясно вътре. „Може да се появи синя стрелка, когато приложението, което използвате, поиска вашето местоположение“, заявяваот от Apple.

Според The ​​Stem Support, точковите индикатори се появяват чрез компютърна програма, написана от Apple, наречена Application Programming Interface.

Добре е да знаете, че ви шпионират, но как да разберете кое приложение е виновно за използването на вашия микрофон и/или камера?

Ако плъзнете надолу, извеждайки контролния център, трябва да можете да видите. 

„Чувствам, че са добавили точките, за да уведомят потребителите, че могат да се чувстват в безопасност. Ако Apple не бяха добавили точките, никога нямаше да разберем, че нашият микрофон/камера е включен. Всяко приложение има опция за поверителност в настройките.", казва по повод точките потребител в социалните мрежи. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст