Apple отново e най-скъпата компания в света

Технологии

Ход, който според няколко анализатори ще засили продажбите на iPhone

 

Технологичният гигант Apple отново стана най-скъпата компания в света, измествайки от челната позиция Microsoft, предаде Reuters, цитирани от БТА.

Снимка: Reuters

Това се случва на фона на продължаващата надпревара и инвестиции на производителя на iPhone в технологии за изкуствен интелект, отбелязва информационната агенция.

В началото на борсовата търговия днес (13.06) акциите на Apple скочиха с почти 4 на сто до рекордните 215,04 долара за брой, което повиши пазарната капитализация на компанията до 3,29 трилиона долара. За сравнение Microsoft днес бе с 3,24 трилиона долалра, изоставайки от Apple за първи път от пет месеца.

Снимка: Reuters

Ръстът на акциите идва, когато технологичният борсов индекс Nasdaq достигна рекорден връх поради нови признаци на охлаждане на инфлацията в САЩ.

Вчера книжата на Apple се повишиха с повече от 7 на сто, след като технологичната компания от САЩ представи набор от функции с използване на изкуствен интелект и софтуерни подобрения за своите устройства - ход, който според няколко анализатори ще засили продажбите на iPhone.

Снимка: Reuters

На годишната конференция за разработчици на Apple по-рано тази седмица ръководителите, включително главният изпълнителен директор Тим Кук, разкриха повече подробности за това как гласовият асистент Siri ще може да взаимодейства със съобщения, имейли, календар, както и приложения на трети страни.

Лидерът в производството на чипове за изкуствен интелект Nvidia, чиято пазарната стойност за кратко изпревари тази на Apple миналата седмица, е нараснал по отношение на пазарна оценка с колосалните 154 на сто тази година.

Снимка: Reuters

По-рано днес пазарната капитализация на компанията за видеокарти и чипове достигна 3,11 трилиона долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст