1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

Вече можете да използвате изкуствения интелект в Google, за да си помогнете при празничното пазаруване

Технологии

Това е първият път, когато генеративен изкуствен интелект е наличен в Google Shopping

Google обяви нови инструменти с изкуствен интелект, които могат да ви помогнат при празничното пазаруване, пише CNBC. Така, ако тази година пазарувате за 4-годишен племенник, Google може да ви помогне да намерите идеи за това, което може да му хареса, с команда като "подаръци за 4-годишно дете, което обича науката". 

Това е първият път, когато генеративен изкуствен интелект е наличен в Google Shopping, и идва преди празничния сезон, което може да привлече хората да използват сайта пред други възможности.

Според Националната федерация на търговците на дребно разходите за празниците се очаква да достигнат рекордно високи стойности, като прогнозата варира от 957,3 млрд. долара до 966,6 млрд. долара. 

Как може да ни помогне изкуственият интелект?

  • Може да ви подскаже какъв подарък може да се хареса на даден човек в зависимост от интересите, които сте посочили в търсенето.
  • Той може да генерира фотореалистично изображение на предмет, който може да искате, като всичко, което трябва да направите, е да го опишете.
  • Предлага 40 снимки на мъже и жени с различни форми, размери и произход, за да се опита да предостави виртуално изпробване на дрехи.
  • Хората могат да изберат новите опции, като отидат в Search Labs и включат Search Generative Experiences (SGE).

Нова функция ви позволява да видите как даден продукт може да изглежда върху вас. Можете да потърсите например "кафяво яке" и Google ще ви покаже снимки на 40 различни мъже и жени с различни форми, размери и произход, за да видите как изглежда дадена дреха върху различни модели. Версия на тази услуга вече съществуваше за дамски топове, но сега тя е по-широкообхватен инструмент.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии