1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Турист едва не умря след като тръгна по несъществуваща пътека от Google Maps

Технологии

Трети турист загина в същия район преди две години

 

Организация за търсене и спасяване на изгубени хора North Shore Rescue казва, че най-накрая е успяла да накара Google да премахне несъществуваща пътека от своето приложение Google Maps, след като членове на екипа отново са били извикани да извадят блокиран турист от опасен терен в планините близо до Ванкувър, казва CBS.

Спасителите са използвали хеликоптери, за да спасят турист, който се оказа блокиран на несъществуващата пътека от северната страна на планината "Фром" на 4 ноември. Организацията е извършила спасителна операция и на 20 септември.

Google Maps показва несъществуващата пътека в близост до популярния ски хълм „Грос Маунтайн“ в околностите на водопада Кенеди. Тази местност е популярна като "изключително стръмна и опасна."

Фалшивата следа, показана от Google Maps, оградена и зачертана в тази екранна снимка, вече е премахната, според North Shore Rescue. Организацията се е свързалa с Google относно проблема, но не е получилa отговор. Наскоро доброволци дори си направиха труда да поставят знаци в района, предупреждаващи за опасността.

Трети турист загина в същия район преди две години.

При спасяването миналата седмица екипите е трябвало да бъдат спуснати в зона приблизително 100 метра под туриста поради ниските облаци, ограничаващи колко високо може да лети хеликоптерът. След това спасителите са сложили осигурителен колан на пътешественика и са го свалили до място, от което хеликоптерът можеше да го извади.

Според спасителите урокът в тази ситуация е, че Google Maps може да бъде добър инструмент за намиране на кафенета, не трябва да се използва за туризъм. Професионалистите препоръчват на туристите, които искат навигация на телефона си да помислят за по-точни приложения като AllTrails, Gaia или Strava.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии