1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Услугата на Netflix с реклами вече има 40 млн. потребители

Технологии

Американският видео стрийминг гигант пусна рекламния си план през ноември 2022 г.,

Услугата на Netflix, включваща реклами, е достигнала 40 млн. активни потребители в цял свят в сравнение с 5 млн. година по-рано, предава Ройтерс. Това обяви американският видео стрийминг гигант, което е ясна индикация, че усилията за привличане на нови потребители с най-евтиния план дават резултат.

Ръстът е отбелязан в момент, в който стрийминг компаниите са изправени пред силна конкуренция и залагат на комбинирани пакети с останалите на пазара, за да задържат абонатите.

Снимка: Epix

Netflix, която пусна рекламния си план през ноември 2022 г., заяви, че 40% от всички регистрации идват от тези абонаменти. От компанията също така казват, че ще пуснат собствена платформа за рекламни технологии до края на 2025 г. в опит да има и по-сериозна ангажираност с потребителите.

Netflix твърди, че ще си партнира с Trade Desk, Google Display & Video 360 и компанията за рекламни технологии Magnite, които ще се присъединят към Microsoft, за да ускорят автоматичната покупка на реклами.

Снимка: Getty Images

Включващият реклами план на Netflix струва 6,99 долара на месец спрямо 9,99 долара за стрийминг услугата Max на Warner Bros. Discovery и 7,99 долара на месец за Disney+ в САЩ.

По-рано тази седмица Netflix каза, че ще предава два мача от Националната футболна лига по Коледа тази година, увеличавайки усилията си да добави повече програми на живо към своята стрийминг услуга.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии