1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

YouTube, Spotify и Netflix няма да работят с Apple Vision Pro

YouTube, Spotify и Netflix няма да работят с Apple Vision Pro

Когато оригиналният iPad на Apple беше пуснат през 2010 г., YouTube беше едно от малкото приложения, инсталирани на таблета

YouTube и Spotify на Google, най-популярните видео и музикални услуги в света, се присъединяват към Netflix и няма да пуснат свои приложения за очилата на Apple за смесена реалност.

Снимка: Reuters

  • Кога излизат на пазара Apple Vision Pro?
  • Защо Netflix, YouTube и Spotify не искат да работят с Apple?
  • Коя операционна система използват Apple Vision Pro?

YouTube заяви, че не планира да стартира ново приложение за Apple Vision Pro, нито ще позволи на дългогодишното си приложение за iPad да работи на устройството. YouTube, подобно на Netflix, препоръчва на клиентите да използват уеб браузър, ако искат да видят съдържанието му: "Потребителите на YouTube ще могат да използват YouTube в Safari на Vision Pro при стартирането."

Spotify също не планира ново приложение за visionOS (операционната система на Vision Pro) и не се очаква да даде възможност на своето приложение за iPad да работи на устройството. Въпреки това музикалната услуга вероятно ще работи от уеб браузър, съобщава Bloomberg.

Vision Pro ще включва достъп до приложенията на Apple за музика и подкасти, които се конкурират с предложенията на Spotify. Но отхвърлянето на Netflix, Spotify и YouTube означава, че най-популярните приложения за стрийминг няма да бъдат налични, когато очилата ще бъдат пуснати на пазара на 2 февруари. Apple до голяма степен рекламира устройството като платформа за видео, игри и други забавления.

Снимка: Reuters

YouTube е особено голям пропуск за продукта. Когато оригиналният iPad на Apple беше пуснат през 2010 г., YouTube беше едно от малкото приложения, предварително инсталирани на таблета.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии