1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

TikTok няма да бъде продаден, заяви китайският собственик

TikTok няма да бъде продаден, заяви китайският собственик

САЩ прие закон приложението да бъде продадено или да бъде забранено в Америка

 

Китайската компания майка на TikTok ByteDance заявява, че няма намерение да продава бизнеса, след като САЩ приеха закон, който я принуждава да продаде изключително популярното видео приложение или да бъде забранена в Америка, съобщава BBC.  

"ByteDance няма никакви планове да продава TikTok", написа компанията в официалния си профил в Toutiao, платформа за социални медии, която притежава.

По-рано тази седмица TikTok заяви, че ще оспори в съда "противоконституционния" закон.

Изявлението на ByteDance е в отговор на статия на уебсайта за технологичната индустрия The Information, в която се казва, че компанията проучва възможността за продажба на дейността на TikTok в САЩ без алгоритъма, който я управлява. 

"Съобщенията на чуждестранните медии, че ByteDance продава TikTok, не са верни", заяви компанията в публикацията, която включваше екранна снимка на статията с отпечатани китайски йероглифи, означаващи "фалшив слух". 

Мярката "продай или забрани" беше подписана от президента на САЩ Джо Байдън. Затягането на контрола на Пекин върху частни компании породи опасения в САЩ и други западни страни за това колко голям контрол има Китайската комунистическа партия върху ByteDance и данните, които тя съхранява. 

TikTok многократно е отричала твърденията, че китайското правителство има контрол върху ByteDance.

"Ние сме уверени и ще продължим да се борим за вашите права в съда", заяви шефът на TikTok Шоу Дзи Чу във видеоклип, публикуван в платформата тази седмица.

"Фактите и Конституцията са на наша страна... бъдете сигурни, че няма да отидем никъде".

Според TikTok китайският основател на ByteDance притежава 20% от акциите, чрез контролния пакет акции на компанията.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии