1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Apple щe актуализира софтуера след оплаквания от прегряване на iPhone 15

Технологии

Новите модели iPhone стават горещи, поради комбинация от грешки в iOS 17

Apple заяви, че ще издаде актуализация на софтуера, която ще отговори на оплакванията на клиентите, че най-новите модели iPhone 15, пуснати на пазара преди малко повече от седмица, работят на високи обороти, пише CNBC. 

От Apple заявиха, че новите модели iPhone стават горещи, поради комбинация от грешки в iOS 17, грешки в приложенията и временен период на настройка.

"Идентифицирахме няколко условия, които могат да доведат до po-голямо затопляне на iPhone от очакваното. Устройството може да се усети по-топло през първите няколко дни след настройване, поради повишената фонова активност. Открихме и грешка в iOS 17, която оказва влияние върху някои потребители и ще бъде отстранена в софтуерна актуализация. Друг проблем е свързан с някои скорошни актуализации на приложения на трети страни, които водят до претоварване на системата. Работим с разработчиците на тези приложения по поправки, които са в процес на разпространение", зави говорител на Аpple. 

След като Apple пусна на пазара новите модели iPhone 15 по-рано този месец, оплакванията на потребителите във форумите на Apple, Reddit и социалните мрежи показват, че и четирите модела могат да се нагорещят повече от очакваното по време на употреба. В ревюто на CNBC за новите iPhone Pro също беше отбелязано, че iPhone 15 Pro Max се нагрява.

"Току-що получих iPhone 15 Pro днес и той е толкова горещ, че дори не мога да го държа дълго време!", пише един коментатор във форумите на Apple.

Новите модели от висок клас на Apple - iPhone 15 Pro за 999 долара и iPhone 15 Pro Max за 1199 долара - са с преработен титанов корпус с алуминиева рамка, за да бъдат по-лесни за ремонт. Проблемът с прегряването на новите модели не е свързан с дизайна на титаниевото покритие, заявиха от Apple. 

Вместо това Apple посочва грешки в конкретни приложения и грешка в iOS, която може да бъде отстранена със софтуерни актуализации. Apple заяви, че предстоящата актуализация на iOS 17 за отстраняване на проблема няма да намали производителността на устройствата. 

На уебсайта на Apple се казва, че потребителите може да забележат, че телефоните се затоплят, когато се настройват от резервно копие, когато се зареждат безжично, когато използват приложения или игри с висока графична стойност или стриймват висококачествено видео. Apple казва, че е нормално устройствата да са топли, когато се използват интензивно, и ако iPhone не показва предупреждение за температура, те са безопасни за използване.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии