1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Марк Зукърбърг споделя един от най-противоречивите си принципи на лидерство

Технологии

Зукърбърг говори и за някои от причините за големи съкращения в компаниите му

Марк Зукърбърг казва, че един от "най-противоречивите" му принципи като бизнес лидер е, че не обича да делегира отговорности.

Главният изпълнителен директор на Meta обсъди стила си на управление в епизод на подкаста "Morning Brew Daily", пише Business Insider. 

"Мисля, че вероятно едно от най-противоречивите ми лидерски или управленски неща е като че ли всъщност не вярвам в делегирането на отговорности толкова много.

"Смятам, че начинът, по който трябва да работи един предприемач, е основно да вземате колкото се може повече решения и да участвате в колкото се може повече неща", казва той. "Искам да кажа, че трябва да знаеш къде са твоите граници и къде просто ще сринеш хората, защото си участвал в нещо по половинчат начин и нямаш целия контекст, но не знам. Имаш нужда от всички тези други страхотни хора, защото колкото и време да отделям за всички тези неща, все ще има толкова много неща, до които не мога да стигна, и имаме нужда от страхотни хора, които могат да правят всички наистина важни неща, които аз не правя, но не знам." 

Той продължи: "Това е нещо, в което предполагам, че с течение на времето съм станал по-уверен, просто чувствам че, мога да се задълбоча във всички тези неща и да ги тласна в посока, която мисля, и да, не всичко ще върви добре в близко бъдеще, но просто се учиш, изплакваш и повтаряш. Вършиш добра работа за дълъг период от време."

Други аспекти от подхода на Зукърбърг към управлението на Meta бяха разгледани през последните години на фона на няколкото кръга от съкращения, засегнали над 20 000 служители.

Зукърбърг обяснява някои от предишните съкращения с неправилно планиране на големи инвестиции и с необходимостта от съкращения след прекомерното наемане на служители по време на пандемичния бум на технологиите и електронната търговия. 

Миналата година той обяви "година на ефективността", опитвайки се да направи Меtа по-икономична, като съкрати някои слоеве от средния мениджмънт.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии