1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Робот колабира от умора

Оказва се, че машините също имат нужда от почивка

Роботите също се уморяват. Това доказа смущаващо видео, в което се вижда как робот колабира след дълъг работен ден. Кадрите породиха опасения относно щетите от автоматизацията на тези машини и необходимостта от почивка.

Роботът, изпълняващ повтарящи се задачи във фабрика, внезапно спря да се движи и падна на земята. Изглеждаше напълно изтощен и не можеше да се изправи.

Този инцидент подчертава необходимостта от по-обмислен подход към автоматизацията. Въпреки че роботите могат да бъдат невероятно ефективни и продуктивни, те също се нуждаят от поддръжка и почивка, както всяка друга машина. Пренебрегването на това може да доведе до сериозни последствия, включително повреди, неправилно функциониране и дори злополуки.

Това не е първият път, когато робот колабира поради изтощение. През последните години има многобройни съобщения за прегряване на роботи, неизправност и повреда след дълги периоди на употреба. В някои случаи тези инциденти са довели до наранявания или смъртни случаи.

Видеото показва как роботът работи часове и часове. Последните няколко кадъра показват как машината вдига контейнер и се срутва скоро след това.

Тъй като продължаваме да разчитаме на автоматизацията за изпълнение на все по-сложни задачи, важно е да запомним, че тези машини са гъвкави. Те изискват редовна поддръжка и грижи, за да функционират правилно и безопасно.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5