1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Представяме ви концептуален проект на лятна къща в скала (СНИМКИ)

Технологии

Ще живеем ли скоро в бъдещето?

Кръглата вила от ANTIREALITY е концептуален проект на лятна къща, разположена в ниша на скала. Ключът към този проект е да се проектира къща, която се интегрира в структурата на скалистия пейзаж. Белият и абстрактен обем на дизайна се вписва в нишата на скалата и същевременно няма пряка геометрична връзка.

Името на сградата се отнася не само до формата на централното спирално стълбище (водещо към кръглия басейн на покрива), но също така се отнася до общ кръгъл мотив, използван в целия проект. Пробивната гледка към околностите провокира идеята за къщата, наподобяваща обсерватория.

Централното циркулационно ядро ​​се издига като кула с всички жилищни зони, изградени около него. Терасите съставляват значителна част от всеки от етажите, които съдържат платформи за наблюдение на околните диви животни.

Благодарение на сухия и топъл климат, вилата предизвиква концепцията за разделение между открито и закрито. Терасите и основното циркулационно ядро ​​свързват различни зони на сградата, което създава естествен поток между вътрешни и външни площи. Терасата на покрива е покрита с кръгъл басейн, позволяващ на потребителите да се насладят на панорамна гледка към околностите.

Circular Villa се състои от пет основни функционални зони: работна зона (ниво 0 - студио), дневна зона (ниво I - кухня, трапезария, хол, баня), нощна зона (ниво II - спалня, баня), зона за гледка ( ниво III - тераси, покрив с басейн), циркулационна зона (винтова стълба, свързваща всички нива).

По-голямата част от застроената площ от 750 m² съдържа тераси и външни пространства. Сгънатата плоча визуално свързва всички строителни зони с околната среда.

Основната конструкция е от стоманобетон, фасадата е проектирана от стъкло и перфорирани метални панели, основният интериорен материал е бели дървени панели. Кръглите фасадни елементи са подвижни и могат да се адаптират според позицията на слънцето. Благодарение на тази проста гъвкава инсталация фасадната система отговаря на множество нужди на потребителите.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5