1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Нова бионична ръка се актуализира с различни жестове без да има нужда от настройка

Технологии
 

Бионичните ръце преобразуват електрически импулси от мускулите в горната част на ръката в движение

Австралийската плувкиня Джесика Смит е имала множество проблеми с протезите след инцидент в детството си, но предубежденията й са разбити от нова британска бионична ръка, която може да се актуализира дистанционно навсякъде по света.

Снимка: Reuters

Джесика е родена без ръка и родителите й били посъветвани да поставят протеза, за да помогнат в развитието й, но устройството причинява необратими изгаряния на 15% от тялото й още като дете, казва Reuters.

Бионичните ръце преобразуват електрически импулси от мускулите в горната част на ръката в движение, задвижвано от двигатели в ръката, което позволява на рецепиента да държи чаша, да отвори врата или да вземе яйце.

Снимка: Reuters

Саймън Полард, който основа комапнията Covvi преди пет години, каза, че иска да добави  и bluetooth към устройството, за да позволи на специалистите на компанията да го актуализират чрез приложение.

„Фактът, че можем да променим някои от нещата, които клиентът иска дистанционно, е наистина нещо иновативно на този пазар“, каза главният изпълнителен директор.

Снимка: Reuters

Някои конкурентни бионични ръце могат да бъдат контролирани от приложение, но Полард каза, че способността да се говори с едно устройство отличава проектът Nexus.

За целта се събират анонимни данни за всеки потребител, задача, управлявана от NetApp.

Снимка: Reuters

Полард каза, че компанията Covvi е подписала с 27 дистрибутори в световен мащаб, включително в Австралия, Китай и Съединените щати, и се стреми да увеличи месечното производство до 100.

Снимка: Reuters

Смит, която е лектор и автор на книги за деца, каза, че Covvi вече създава нови движения за нея.

„Няколко деца ме питаха дали мога да правя различни жестове с ръце, някои учтиви, други не толкова учтиви“, каза тя. „Попитах Covvi тази сутрин и знам, че това ще стане в следващите няколко часа.“

Тя каза, че технологията не само променя живота й, но и живота на трите й деца.

„Те смятат, че е невероятно, а аз съм като половин човек- половин робот“, каза тя.

Според нея "бионичният" външен вид на ръката е атракция, която дори я кара да се гордее с това, че е различна

"Не се опитвам да крия коя съм“, каза тя. „Добавям и обогатявам коя съм, имайки достъп до технология, която никога не е била достъпна преди.“

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии