1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

НАСА планира да построи къща на Луната

Технологии

Вижте каква технология ще бъде използвана

НАСА е готова да създаде Airbnb, който е извън този свят. Американската космическа агенция отпусна на компания за строителни технологии 60 милиона долара за изграждане на къща на Луната до 2040 г., коята да бъде не само за астронавти, но и за обикновени цивилни.

Планът е да се изстреля гигантски 3D принтер на Луната и да се използва лунен бетон, направен от скали, минерални фрагменти и прах, за да се наслои структурата на повърхността.

НАСА също работи с университети и частни компании за изграждането на врати, плочки и мебели за дома на Луната, пише dailymail.co.uk.

Дневният ред включва създаване на заведение на Марс за герои от космически панаири, които един ден ще живеят на Червената планета.

Плановете са в много ранен етап, като са налични само рендери от 2022 г., за да се нарисува картина на това как може да изглежда домът - идеята може да се промени през следващото десетилетие.

За момента НАСА не споделя колко ще таксува на цивилни за техния престой в лунната къща.

Базираната в Остин компания ICON, получила договора на НАСА през 2022 г., използва своя опит в 3D принтирането на Земята, изграждайки луксозни домове слой по слой, като използва своята система The Vulcan. Технологията включва смес от цимент, пясък и вода като нишка.

Нишката всъщност е мастило, което излиза от принтера като дебели ленти, подредени една върху друга. Всички компоненти на дома - например стените и покрива - се отпечатват отделно и след това се сглобяват заедно.

Жилищата, построени по този начин, стават все по-популярни, защото се издигат бързо, като предприемачите казват, че биха могли да разрешат жилищната криза в Америка.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии