1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Нарушения по плажовете в Гърция: Подаваме сигнал през мобилно приложение (ВИДЕО)

 Нарушения по плажовете в Гърция: Подаваме сигнал през мобилно приложение (ВИДЕО)

Платформата „MyCoast” дава възможност на потребителите да подават оплаквания, включително и анонимно

Гърция пусна мобилно приложение, с което ще може да се докладва за нарушения по плажовете. Туристи и граждани ще могат да сигнализират, включително и анонимно, за злоупотреби с разпоредбите за достъп до популярните брегове, съобщава електронното издание Kathimerini, цитирано от Dir.bg.

Снимка: Pexels

Платформата „MyCoast” дава възможност на потребителите да подават оплаквания за случаи, в които заведения превишават определеното им място за чадъри на плажа или пък си позволяват да заемат пространство от плажната ивица без необходимо разрешение от концесионер.

 

 

Чрез функции за локация ще може да бъде определено и точното местоположение на предполагаемото нарушение. Веднъж идентифицирано, то предоставя изчерпателна информация за разрешенията, които имат плажовете, по лицензионното споразумение.

Потребителите могат да докладват онлайн от собствено име, като използват потребителско име и парола за Taxisnet, или анонимно.

Снимка: iStock

Изданието припомня, че миналото лято общественото недоволство заради ограничения достъп до посещаван гръцки плаж предизвика появата на движението за „плажни кърпи“, подчертавайки широко разпространения проблем с незаконното навлизане на бизнеси на плажовете с чадъри и шезлонги.

 

 

В отговор правителството въведе по-строги разпоредби, регулиращи експлоатацията на плажовете. Според новите правила границите на плажовете се регистрират електронно, а концесионните площи са строго предефинирани.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Галерии