Meta стартира инструменти за редактиране на видео, базирани на AI

Технологии

Новите инструменти са усъвършенстване на моделa Emu, който генерира изображения в отговор на текстови подсказки

Meta Platforms пусна две нови функции, базирани на изкуствен интелект, за редактиране на видео, които могат да се използват за публикуване в Instagram или Facebook, предава Reuters. 

Първата се нарича Emu Video и генерира 4-секундни видеоклипове с подкана от надпис, снимка или изображение, съчетани с описание. Другата е известна като Emu Edit, която позволява на потребителите по-лесно да променят или редактират видеоклипове с текстови подсказки.

Новите инструменти са усъвършенстване на Emu, който генерира изображения в отговор на текстови подсказки.

Emu е в основата на генеративна технология за изкуствен интелект и някои инструменти за редактиране на изображения с изкуствен интелект за Instagram, които позволяват да се направи снимка и да се промени визуалният ѝ стил или фон. 

През последната една година фирмите и предприятията се насочиха към зараждащия се пазар на генеративен ИИ за по-нови възможности и усъвършенстване на бизнес процесите след стартирането на ChatGPT на OpenAI в края на миналата година.

Гигантът в областта на социалните медии прави бързи крачки във вселената на ИИ, тъй като се стреми да се конкурира с други гиганти като Microsoft, Google на Alphabet и Amazon.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст