1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Кои са победителите с най-добрите технологични проекти на TUES HACK FEST 2024?

Технологии

Медийното жури отличи като най-социално значим проект, който улеснява лекарите в процеса на диагностициране чрез AI

 

Някои твърдят, че олимпийският принцип е „Важно е участието“. Всъщност олимпийският принцип гласи „Най-важното нещо в живота е не триумфът, а битката; важното е не да си победил, а да си се борил добре“.

И все пак…

Тази година бяха раздадени рекордните 63 награди!

Победителите в тазгодишното издание на TUES FEST 2024 са:

Победител в категория компютърни мрежи е Ransom 2.0! Проекта симулира действията на зловредни кодове от тип Ransomware. Целта е да може крайния потребител да тества как неговите защити биха се справили срещу атака от този тип. Този проект е Разработен от Ангел Николов - 12 В клас в ТУЕС, а наградата бе връчена от проф. д-р на науките инж. Иван Кралов

Победител в категория роботика и вградени микрокомпютърни системи e Cable = Undefined! Революционизира embedded проектите, като елиминира проблемите със сложните окабелявания. С два взаимно свързани breadboard-а както начинаещи, така и по-напреднали могат лесно да създават връзки без нуждата от кабели. Техният уебсайт е достъпен и има вградени AI функционалности, които допълнително оптимизират процеса, като предлагат начини за свързване и генерират персонализиран код. Наградата бе връчена от проф. д-р на науките инж. Иван Кралов

TUES HACK FEST 2024

Победител в категория Системно програмиране е Quark. Quark е компилиран език за програмиране. Написан е на C, flex, bison, X86 assembly и LLVM assembly. Главната му цел е да служи като "ядро" на бъдещи езици за програмиране, които по-лесно да надграждат върху него. Поради това компилаторът му е изцяло модулен, което позволява бързи и ефективни промени и добавки към езика. Наградата бе връчена от проф. д-р на науките инж. Иван Кралов.

Вторите места

На второ място в категория компютърни мрежи се класира Progressive (not depressivе) delivery. Вместо да бъдат внедрявани нови функции или нови услуги за всички потребители, компаниите, използващи технологии за прогресивна доставка, ги пускат постепенно, на подгрупи от своята потребителска база. По този начин, тествайки хипотезите си само с част от реалните клиенти, могат да бъдат предотвратени провали и решенията за продуктите да бъдат подобрени. Наградата бе връчена от доц. д-р инж. Стела Стефанова

На второ място в категория роботика и вградени микрокомпютърни системи се класира MECHKA v3 - четирикрак робот. Наградата бе връчена от д-р Веселка Христова, временно изпълняваща длъжността директор на ТУЕС към ТУ-София.

Второ място в категория Системно програмиране взе MC-Jscript! Технология за зареждане на модове (приставки), написани на JavaScript, в Minecraft. Наградата бе връчена от д-р Веселка Христова, временно изпълняващ длъжността директор на ТУЕС към ТУ-София.

Почетните три места от категориите - “Компютърни мрежи”, “Роботика и вградени микрокомпютърни системи” и “Системно програмиране” бяха заети от:

На трето място в категория компютърни мрежи се класира WiCry. Проектът има за цел активно да тества реакциите, действията и експертизата на екипите отговарящи за защита на инфраструктурата, контролите и процедурите за информационна сигурност в реалистична киберзаплаха, която включва най-разпространения протокол за безжична мрежова свързаност - Wi-Fi. Наградата връчи, доц. д-р инж. Стела Стефанова.

На трето място в категория роботика и вградени микрокомпютърни системи се класира Бобка – БОБКА (Био Оптимизатор за Безопасна Костенуркова Атмосфера) представлява успешна разработка на вградена система, предназначена за наблюдение и управление на терариум за земноводни костенурки. Наградата връчи научния ръководител на ТУЕС към ТУ- София  проф. д-р инж. Петър Якимов.

На трето място в категория софтуер се класира TimeFlies. TimeFlies е перфектното място за запазване и изграждане на истории. Тук можете да запишете и съхраните всичките си любими спомени, както и да колаборират с приятели и да създавате безброй линии на времето, които да ви напомнят за всички моменти заедно. Наградата връчи - Никола Сачков, координатор на организационния екип на Hack TUES X & TUES FEST 2024.

За четвърта поредна година, многоуважавано медия жури имаше нелеката задача, да намери най-социално значимия проект сред всички 147. 
Медийното ни жури в лицето на:

  • Полина Пенчева , BTV бизнес новините
  • Иван Нончев, Darik Бизнес Ревю
  • Савина Груева, Економи БГ
  • Весела Учкунова- Даскалова, Инженер BG
  • Любен Георгиев, ТЛЛ
  • Владимир Тодоров, Обекти.
Снимка: TUES Hack Fest 2024

Медийното жури отличи като най-социално значим проект, проектът Diagnosify. Той представлява иновативна медицинска система, разработена с цел да улесни лекарите в процеса на диагностициране чрез предоставяне на второ мнение.

Специални грамоти на bTV Бизнес Новините ще получи проектът TtTranquil, който цели да да намали шума, генериран от товарните кораби в океана, с цел подобряване на хабитата на морските обитатели. 

Тазгодишното издание на TUES FEST 2024  нямаше да бъде толкова мащабен и впечатляващ, ако липсваха и епичните TUES Battle Bots битки!

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии