1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

Apple призна, че iPhone използва сензори за камера на Sony от десетилетия

Технологии

Аpple обикновено мълчи относно спецификата на хардуерните компоненти

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук направи признание в Twitter, че Apple използва сензори от камерите на Sony в своите iPhone от години.

Партнираме си със Sony повече от десетилетие, за да създадем водещите в света сензори за камера за iPhone“, написа Кук и благодари на изпълнителния директор на Sony Кеничиро Йошида, че го развежда из съоръжението в Кумамото.

Публикуваната снимка показва, че японците показват на Кук смартфона на собствената му компания, което признайте си… е доста забавно!  

Снимка: Reuters

Apple обикновено мълчи относно спецификата на хардуерните компоненти, които влизат във всеки iPhone, така че директното потвърждение, че се използват сензори за камери на Sony повече от десетилетие, е забележително.

Уебсайтът на Apple има тенденция просто да изброява спецификациите на всяка камера на iPhone - като разделителна способност, бленда и зрително поле - вместо конкретните използвани хардуерни компоненти. Според изданието The Verge причина затова са били тенденциите, в които  спецификите на хардуера имат по-малко значение в ерата на компютърната фотография.

Снимка: Reuters

Въпреки това многобройни доклади и слухове в индустрията през годините сочат, че Apple използва  хардуера на Sony от Apple. В доклад на Wall Street Journal от 2015 г. се казва, че Apple използва два сензора на Sony в iPhone 6, а предишни разглобявания от специалисти на iFixit се позовават на конкретни номера на модели на Sony. Sony се счита за лидер на пазара на сензори за камери, контролирайки 44% от пазарния дял за CMOS сензори за изображения от миналата година, отбелязва Nikkei Asia. Samsung е вторият по големина с 18,5% пазарен дял.

Посещението на Тим Кук в завода на Sony предполага, че това партньорство няма да спре скоро, а доклад в Nikkei Asia предлага някои улики за това върху какво работят компаниите за развитие на бъдещите iPhone.

Снимка: Reuters

Говори се, че Sony е разработила нов сензор за изображения, който използва нова полупроводникова архитектура, за да улавя повече светлина и да намалява както преекспонирането, така и недостатъчното експониране. Очаква се новият сензор да присъства в следващото поколение iPhone на Apple, но също така ще бъде доставен и на други производители на смартфони.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии