1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Apprentice Bard: Това ли е отговорът на Google на чатбота ChatGPT?

 Apprentice Bard: Това ли е отговорът на Google на чатбота ChatGPT?

Google тества своя чатбот услуга, а представянето й се очаква скоро

Според публикация на изпълнителния директор на Google, Сундар Пичай, компанията работи върху експериментална AI услуга наречена Bard. Чатботът на Google работи на базата на системата LaMDA.

Снимка: iStock

„Работим върху експериментална услуга за разговорен AI, захранвана от LaMDA. Днес ние првим още една крачка, като го отваряме за доверени тестери, преди да го направим широко достъпен за обществеността в следващите седмици“, казва  изпълнителният директор на Google. 

Предполага се, че Бард (или Apprentice Bard) е отговорът на Google на ChatGPT. През декември най-голямата търсачка обяви код “Червено“ след пускането на чатбота разработен от OpenAI. 

"Bard се стреми да съчетава всеобхватни знания със силата, интелигентността и креативността на нашите велики езикови модели. Тя разчита на информация от мрежата, за да предостави актуални, висококачествени отговори", коментира Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на Google.

Apprentice Bard изглежда подобно на ChatGPT: Служителите могат да въведат въпрос в диалогов прозорец и да получат текстов отговор, след което да дадат обратна връзка за отговора. Въз основа на няколко отговора, разгледани от CNBC, отговорите на Apprentice Bard могат да включват скорошни събития, функция, която ChatGPT все още няма", заявиха от CNBC.

Снимка: Unsplash

Това има смисъл, тъй като Google може да обхожда мрежата в почти реално време и да обработва тази информация по-бързо от всяка друга компания.

Очакванията са, че новата услуга на Google ще промени търсачките в интернет завинаги.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Ню Йорк съди TikTok, Facebook и YouTube за предполагаемо увреждане на психичното здраве на децата

Ню Йорк съди TikTok, Facebook и YouTube за предполагаемо увреждане на психичното здраве на децата

В иска се твърди, че те съзнателно "проектират, разработват, произвеждат, управляват, популяризират, разпространяват и продават своите платформи, за да привличат, улавят и пристрастяват младежи, с минимален родителски контрол"

Галерии