1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

Google притиска Apple: Махнете зелените балончета на iMessage, когато се ползва Android

Технологии

В момента зелените балончета в услугата на Apple показват, че текстът е изпратен чрез SMS, а не чрез iMessage

Google и няколко телекомуникационни компании искат от европейските регулатори да изискват iMessage на Apple да стане съвместим с други телефони и операционни системи, съобщи Financial Times.

Това може да направи зелените текстови балончета, които отделят потребители, които не са с iPhone, нещо от миналото.

Според Financial Times, Google и другите подписали документа искат iMessage да бъде определена като "основна платформа за услуга" съгласно Закона за цифровите пазари (DMA) на Европейския съюз. DMA е основен законодателен акт, който има за цел да даде по-голям избор на потребителите чрез определяне на строги правила за конкуренция. Apple и Alphabet, компанията-майка на Google, са сред шестте технологични гиганта, които управляват важни услуги.

WhatsApp и Messenger на Meta са определени като основни платформени услуги, което означава, че са обект на по-строго регулиране. Европейският съюз вече проучва дали iMessage трябва да се счита за основна услуга на платформата. Ако iMessage също стане такъв, Apple ще трябва да го направи съвместим с други телефонни операционни системи като Android на Google.

В момента зелените балончета в услугата на Apple показват, че текстът е изпратен чрез SMS, а не чрез iMessage. И потребителите на Android казват, че са били подигравани, че нямат iPhone идентифицирани по липсата на синьо съобщение.

Снимка: Reuters

FT съобщава, че писмото на компаниите до комисаря по вътрешния пазар на ЕС, Тиери Бретон, казва, че „фундаменталната природа“ на iMessage е като „важен портал между бизнес потребителите и техните клиенти.“

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии