1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Dell е поредната компания, която напуска Русия

Технологии
 

Американският технологичен гигант прекратява изцяло дейността си на руския пазар

Dell Technologies обяви, че е прекратил изцяло дейността си в Русия. Американският технологичен гигант затвори офисите си там в средата на август.

Това е поредната западна компания, която се оттегля от руския пазар, предава Ройтерс. Тя се присъединява към останалите, които прекратиха своята дейност след началото на войната в Украйна на 24 февруари.

Компютърната компания, която е ключов доставчик на сървъри в Москва, спря продажбите си в Украйна и Русия още през февруари с условието, че ще следи ситуацията, за да определи следващите си ходове.

„В средата на август затворихме офисите си и прекратихме изцяло дейността си в Русия“, коментира пред Ройтерс говорителят на Dell Майк Симиенас.

Министерството на промишлеността на Русия заяви в петък, че голяма част от инженерите и специалистите, работещи в развойния център на Dell в страната, вече имат нови предложения за работа от руски производители с конкурентно заплащане. Новината беше съобщена, след като редица медии писаха, че компанията напълно излиза от страната.

Миналата седмица технологичната CNews съобщи, че Dell изцяло ще напусне Русия и ще съкрати целия си местен персонал. Междувременно зам.-министърът на промишлеността и търговията на Русия Василий Шпак заяви, че се следи развитието на ситуацията.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии