1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

Край на онлайн разпродажбите на IKEA в Русия

Свят

Продажбите се преустановяват в 20 ч. на 15 август

Шведската компания IKEA приключва разпродажбата, обявена чрез онлайн магазина й в Русия, днес в 20 часа московско време (20 часа българско). Продажбите се преустановяват както за гражданите, така и за корпоративните клиенти на фирмата за мебели, предадоха световните агенции.

Всички поръчки, които са приети до приключването на онлайн продажбите, ще бъдат обработени или изпълнени през август и септември в съответствие със сроковете, които са били уточнени при подаването им", се посочва в съобщение, публикувано на сайта на компанията като магазините на IKEA ще работят, само за да бъдат реализирани поръчките. Закупени стоки също ще могат да се връщат или заменят.

Шведската фирма съобщи, че планира да ограничи бизнеса си в страната, да продаде четири фабрики в Русия и да съкрати свои служители и обяви разпродажби на стоки чрез сайта си.

Междувременно, руснаци масово изкупуват западни дрехи и мебели, след като компаниите H&M и IKEA са започнали да продават последните стоки от складовете си в Русия.

Припомняме, че двете компании обявиха, че се оттеглят от руския пазар след нахлуването на Русия в Украйна. Продажбите на шведския магазин за мебели се осъществяват само онлайн.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии