1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Биометрични данни, образование: Каква информация ще съхранява платформата Х на Илон Мъск

Технологии

Политиката трябва да влезе в сила на 29 септември

X на Елон Мъск иска да събира биометрични данни и история на образованието на потребителите, става ясно от предстояща актуализация на политиката за поверителност, пише Business Insider. 

От платформата, известна преди като Twitter, заявиха: "Въз основа на вашето съгласие можем да събираме и използваме вашата биометрична информация за целите на безопасността, сигурността и идентификацията." 

Тя не определя конкретно какво има предвид под биометрична информация, но обикновено се отнася до физическите характеристики на дадено лице, като например лицето или пръстовите отпечатъци.

Представител на X потвърди плановете пред Bloomberg, но не даде подробности. Политиката трябва да влезе в сила на 29 септември. 

През юли срещу X беше заведено колективно дело, в което компанията беше обвинена, че съхранява биометрични данни без съгласието на потребителите. Ищецът твърди, че X е събирала и съхранявала идентификационна информация от всяка снимка с лице, качена в платформата

Снимка: Getty Images

Събирането на биометрични данни е особено спорно в дебата за неприкосновеността на личния живот на гражданите, тъй като докато номерата на кредитните карти или дори номерата на социалните осигуровки могат да бъдат променени, ако са компрометирани, биометричната информация на лицето е непроменяема. 

Снимка: Getty Images

В новата политика за поверителност на X се казва също, че компанията ще започне да събира данни за заетостта на потребителите, тяхното образование и действията им си в търсене на работа. 

Това изглежда е свързано с X Hiring, предстоящия инструмент за набиране на персонал на платформата, който в момента е в бета-режим, достъпен за проверени организации. През май X направи първото си придобиване под ръководството на Мъск, като купи стартъп за набиране на таланти, наречен Laskie.

Разширяващите се услуги на X са част от амбицията на Мъск да го превърне в "приложение за всичко", което може не само да публикува и търси работа, но и да извършва плащания и видеоразговори.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии