1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Apple предупреждава: Спрете да поставяте мокрия си iPhone в ориз

Технологии

Други популярни техники са рискови методи, вариращи от продухване със сешоар до потапяне в алкохол

Без значение как се е намокрил телефонът ви - попаднали сте в проливен дъжд, изпуснали сте го във ваната или сте паднали в басейн, може би най-известният „народен лек“ е да поставите устройството в торба с ориз. Сухият, абсорбиращ ориз би трябвало да помогне за изсмукване на влагата и да спаси устройство. От години експертите казват, че това е лоша идея, но сега Apple официално предупреди потребителите да не го правят.

„Не слагайте своя iPhone в торба с ориз. Това може да позволи на малки частици ориз да повредят вашия iPhone“, казва компанията в скорошна бележка за поддръжка, забелязана от Macworld, цитирани от The Guardian. Наред с риска от повреда, тестовете показват, че суровият ориз не е особено ефективен при изсушаване на устройството.

Други популярни техники, подобни на изсушаването на фотоапаратите в миналото, са рискови методи, вариращи от продухване със сешоар до потапяне в алкохол. И така, какво всъщност трябва да направите?

Apple предлага насоки за потребители, които получават предупреждение за „открита течност“, когато се опитват да заредят телефоните си. Първо изключете кабела за зареждане. След това обърнете телефона „внимателно към ръката си с конектора надолу, за да премахнете излишната течност“. Оставете го да изсъхне поне половин час и след това - ако телефонът и кабелът са "напълно сухи" - опитайте отново да заредите устройството. Ако този опит е неуспешен, опитайте отново ден по-късно.

Новата документация за поддръжка на Apple включва две други предупреждения, ако телефонът ви бъде залят:

„Не сушете вашия iPhone с външен източник на топлина или сгъстен въздух.“

„Не вкарвайте чужд предмет, като памучен тампон или хартиена кърпа, в конектора.“

Ако телефонът ви изобщо не работи, изключете го веднага и не натискайте никакви бутони. Следващите стъпки зависят от вашите конкретни обстоятелства, но най-общо казано: подсушете го с кърпа и го поставете в херметически затворен контейнер, пълен с пакети силициев диоксид, ако имате такива. Не го зареждайте, докато не сте сигурни, че е сух.

Телефоните са любимци и на някои животни:

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии