1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

"Златно пътуване": Двойка плати 30 хиляди долара за Uber

Свят

Неочаквано голям разход по време на аканцията на двойка в Коста Рика

Двойка от Америка твърди, че са били таксувани с близо 30 000 долара за едно пътуване с Uber по време на ваканция в Коста Рика, след очевидно объркване при конвертиране на валута, съобщава Business Insider.

Във видео, споделено в TikTok, потърпевшата разказва, че е била таксувана с 29 994,33 долара за пътуване с Uber в края на юни.

Снимка: Uber Press

Текст към видеото казва, че пътуването е трябвало да струва 29 994 костарикански колона, което се равнява на 55,32 долара в щатски долари.

Кой е виновен за объркването?

От банката казват, че вината е на потребителя, който е известил, че ще пътува до тази дестинация и така таксуването успява да заобиколи всички мерки за сигурност. 

От Uber пък прехвърлят вината обратно на банката.

„Моята банка и Uber всъщност се обвиняваха взаимно“, казва потърпевшата.

В изявление, предоставено на Insider, говорител на Uber обяснява: „В Uber приемаме всяко оплакване сериозно. Веднага след като получихме сигнала на потребителя, нашият екип за поддръжка незабавно се зае с проблема и освободи задържаната сума, поради банкова грешка в превалутирането - в долари, а не в колони." Те добавят, че времето, необходимо за обработка на възстановяването на сумата, зависи от политиките на всяка банка“.

В Twitter потърпевшата казва, че в момента е в Гватемала, за да празнува с партньора си и е „без достъп до средства“.

Във видео в социалните мрежи тя споделя, че не е успяла да изтегли пари, като по същество е поставила ваканцията си „на изчакване“.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии