1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Ето защо логото на McDonald’s в Европа е със зелен фон

Първата страна, която прие новия имидж, беше Германия

  • Къде класическият червен цвят е заменен със зелен?
  • Защо компанията премахна пластмасовите пейки?
  • Какво се промени в менютата на марката?

Ако някога сте били в САЩ, вероятно сте забелязали, че логата на ресторантите на McDonald’s не са в зелено и жълто, а в червено и жълто.

В началото на 2000 г. McDonald’s е изправен пред огромен натиск от европейски активистки групи и екологични организации по отношение на бизнес тактиките си. Тъй като натискът нараства, компанията решава, че е време да предприеме действия, за да спрат критиките, казва The Junkie.

През 2007 г. компанията обяви серия от екологични и социални инициативи в цяла Европа, целящи да докажат, че компанията е екологична. Например, включиха екологично охлаждане, преминаха към нехидрогенирано олио за готвене. Менютата също бяха променени с въвеждането на органично мляко, устойчиво отгледано кафе и препечени деликатесни сандвичи.

Снимка: iStock

И така, за да направят промяната емблематична и за да могат ресторантите им да отразяват тази нова марка, класическият червен цвят е заменен с градински зелен.

Първата страна, която прие новия имидж, беше Германия, като всичките им ресторанти преминаха към новата цветова схема за период от две години. Други европейски страни ги последваха и затова днес всички ресторанти на компаията за бързо хранене в Европа имат зелен фон зад тези емблематични Златни арки.

Снимка: Reuters

Е, през 2007 г. компанията реши, че други части на света, като САЩ, не са готови за промяна като тази. Но през 2012 г. решението е беше, че зеленото постепенно трябва да замести всички червени знаци.

Снимка: iStock

Всъщност тази промяна ще засегне не само външния вид на ресторантите, но и интериорния дизайн: вместо стандартния декор от пластмасови столове и пейки, гигантът за бързо хранене иска да проектира (по образ на Starbucks) приглушени кафяви, и дървени маси вместо фибростъкло. Така че да, смяната на всичките им ресторанти с тази нова цветова палитра е просто въпрос на време.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии