1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Задържаха камион с незаконна дървесина в Благоевград (СНИМКИ)

Свят

От началото на годината екипите от Благоевград са извършили повече от 9 500 проверки на обекти на добив на дървесина

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Благоевград са задържали камион и незаконна дървесина в тъмната част на деня на 1 октомври. Инспектиращите са установили, че моторното превозно средство (МПС) е превозвало без превозен билет немаркиран дървен материал през почивните дни. Част от дървесината е намерена в склад за търговия. Това съобщиха от Министерството на земеделието и храните. 

Проверяващите ще търсят мястото от където е добит дървения материал, като ориентир е намерена щипка, с която е товарен камиона.

Работата по случая продължава.

От началото на годината до 10-ти септември, екипите на Регионална дирекция по горите – Благоевград са извършили повече от 9 500 проверки на обекти на добив на дървесина, складове за съхранение и търговия с дървесина, моторни превозни средства, ловци, риболовци и др.

Най-често срещаните нарушения са съхранение и транспортиране на дървесина без превозен билет и контролна горска марка.

Горските служители са издали близо 90 акта за извършени нарушения по Закона за горите. Задържани са 17 кубически метра строителна дървесина, 26 пространствени кубически метра дърва за огрев, 4 МПС, 3 каруци и един бензиномоторен трион.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии