1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Вече не можем да наемаме имоти в Airbnb за партита

Свят
 

Идеята на забраната е да предпази домакините от разрушителни партита

Airbnb забрани за постоянно да се организират партита и събития в домовете, регистрирани в платформата. Това остана популярно след домакините след като бе въведено като временна мярка по време на пандемията, съобщава BBC.

Платформата казва, че правилото се е превърнало в "много повече от мярка за обществено здраве", от въвеждането през август 2020 г.

„Това се превърна в основна политика на общността за подкрепа на нашите домакини и техните съседи“, казаха от компанията със седалище в Сан Франциско.

Airbnb каза в изявление, че броят на жалбите срещу партита е намалял с 44% откакто мярката е била въведена за първи път.

Изключения от глобалната забрана могат да бъдат направени за "специализирани и традиционни места" в бъдеще, добавя компанията.

Airbnb се опита да ограничи броя на наемателите на къщи до 16 души поради опасения относно разпространението на COVID-19.

По думи на компанията само "няколко типа по-големи домове са в състояние да настанят удобно и безопасно повече от 16 души и те включват от замъци в Европа до лозя в САЩ и големи вили на брега на морето на Карибите".

Идеята на забраната е да предпази домакините от разрушителни партита, добавиха още от Airbnb.

Компанията започна да налага ограничения за партита през 2019 г. Тя забрани партита с „отворени покани“ и така наречените „хронични парти къщи“, които създаваха неудобство за съседите.

По време на пандемията Airbnb въведе безсрочна забрана за партита „в най-добрия интерес на общественото здраве“.

Повече от 6600 гости бяха блокирани да използват платформата миналата година заради нарушаване на правилата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии