1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

В опит да привлече клиенти: Тази верига за бързо хранене обмисля меню за под 10 лв.

Свят

Световни вериги ресторанти забелязват, че клиентите с по-ниски доходи предпочитат да се хранят повече вкъщи в условията на криза

Франчайзите на McDonald's в САЩ обмислят да пуснат оферта за хранене за 5 долара, съобщи запознат източник, тъй като веригата за бързо хранене се стреми да привлече повече клиенти в своите ресторанти, които са засегнати от инфлацията, съобщава Reuters. 

Световни вериги ресторанти като McDonald's и Starbucks забелязват, че клиентите с по-ниски доходи предпочитат да се хранят повече вкъщи в условията на криза на издръжката на живота, което принуждава компаниите да предлагат по-строги промоции, за да ги привлекат в своите обекти.

McDonald's, който е по-силно изложен на влиянието на хората с по-ниски доходи, отбелязва забавяне на растежа на продажбите си в световен мащаб за четвърто поредно тримесечие. 

„Смятам, че е важно да се признае, че всички хора с доходи търсят стойност“, заяви главният изпълнителен директор Крис Кемпчински по време на разговора след отчета за приходите миналия месец.

Bloomberg News първи съобщи за плановете на McDonald's.
След новината акциите на McDonald's поскъпнаха с около 2% до 272,80 долара.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии