1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Тръмп Тауър на търг? Доналд Тръмп има броени часове, за да плати 454 млн. долара

Тръмп Тауър на търг? Доналд Тръмп има броени часове, за да плати 454 млн. долара

В противен случай рискува конфискация на имущество

Изтича срокът, в който Доналд Тръмп трябва да внесе гаранция, за да покрие съдебно решение за гражданска измама в размер на 454 млн. долара, или да се изправи пред риска щатът Ню Йорк да конфискува някои от знаковите му имоти, съобщава Reuters.  

Тръмп, който се стреми да се върне на президентския пост тази година, трябва или да плати парите от собствения си джоб, или да внесе гаранция, докато обжалва решението на съдия Артър Енгорон от 16 февруари срещу него за манипулиране на нетната му стойност и стойността на имотите на семейната му компания за недвижими имоти, за да заблуди кредитори и застрахователи. 

Kампанията на Тръмп призова за дарения от "един милион патриоти, които подкрепят Тръмп", като заяви, че "емблематичната кула Тръмп" е сред имотите му, които рискуват да бъдат конфискувани. 

Случаят е в основата на публичния му имидж на проспериращ бизнесмен. Тръмп се прослави като строителен предприемач на бляскави имоти като "Тръмп тауър" в Манхатън и често се хвали с финансовите си успехи, въпреки че понякога компаниите му изпитват затруднения.

Снимка: Getty Image

Но Тръмп, кандидатът на републиканците, който ще се изправи срещу президента на Демократическата партия Джо Байдън на изборите в САЩ на 5 ноември, сега е изправен пред редица финансови проблеми, включително набиране на средства за кампанията, което изостава от тази на съперника му. 

Решението по делото е влязло в сила в Манхатън, където имоти на Тръмп като Тръмп Тауър или Уолстрийт 40 може да попаднат в полезрението на главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, демократ, която заведе гражданското дело през 2022 г.

Наскоро Доналд Тръмп пусна собствена марка обувки. Повече вижте във видеото:

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии