Това са най-странните пътни знаци в Европа

Свят

Вижте кой какво значи, за да нямате проблеми по време на пътуване

Пътувате из Европа това лято? Преди да тръгнете на път, може би е добра идея да се запознаете с някои от най-объркващите пътни знаци на континента. След като 20 000 души бяха убити по пътищата на Европа миналата година, ЕС повишава безопасността на шофьорите – но необичайните знаци всъщност могат да доведат до проблеми на пътя.

Неспазването на пътните знаци във Франция, например, може да доведе до глоба от 135 евро, 4 точки в книжката ви и дори отнемане на колата. Наскоро туристите бяха призовани да бъдат внимателни по пътищата във Франция, за да избегнат глоби, стигащи до 1500 евро. В Германия глобите могат да достигнат до 300 евро за небезопасно преминаване. В екстремни случаи пренебрегването на пътните знаци може да доведе дори до затвор.

Услужливо, компанията за коли под наем StressFreeRental.com състави списък от 13 объркващи пътни знака в Европа, за да гарантира, че пътуването ви ще бъде възможно най-безопасно.

Ето и най-странните знаци:

Въпреки че изглежда повече като тромпет, това всъщност е испански знак, забраняващ използването на клаксон.

Не, официално казано, това не е забрана за запалване на коли (въпреки че стискаме палци това се избягва). Този френски пътен знак е предупреждение да се отдръпнете, ако автомобилът ви съдържа опасни товари.

Този знак означава, че не са разрешени ръчни колички, така че не забравяйте да оставите вашите у дома.

Ще видите този знак в райони на Норвегия, където лосовете обичат да се мотаят. Вярвате или не, сблъсъците с лосове са често срещано явление в страната.

Ако ви хванат в крачка в Германия и видите този знак, не е добре. Там в природата е абсолютно забранено уринирането или дефекацията. По-добре се огледай за бензиностанция.

Може да видите този знак и автоматично да си помислите „опасност“, но наистина ли знаете за какво да внимавате? Това означава, че има въздушен кабел, който може да има катастрофални последици, ако колата ви влезе в контакт с него.

 

 

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст