1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

На пазар в Сардиния - колко излиза почивката там?

На пазар в Сардиния - колко излиза почивката там?

Някои продукти в супермаркета там струват колкото в България

Сардиния неслучайно е едно от най-любимите места на италианските богаташи. Островът е невероятно красив, а морската вода там е с най-много на брой нюанси на синьото. Сардиния е убежище на история, култура и най-екзотичните плажове в Европа.

Скъпо ли е да се отиде на почивка там?

Този въпрос няма еднозначен отговор. Много зависи къде ще отседнете и как ще пътувате. Вече има български туроператори, които организират почивки на острова. Цените започват от 1500 лева на човек за една седмица. 

Снимка: iStock

Ако решите да отидете самостоятелно, то трябва знаете, че цените на хотелите в Сардиния започват от 190 лева на стая за нощувка. 

Какви са цените в супермаркетите?

Хлябът струва 1,89 евро.

Снимка: iStock

Краставиците са около 1,40 евро за кг. Килограмът диня е 1,50 евро. Бананите струват 1,30 евро.

Италианските прочути сирена са на различни цени, като средната цена е 15 евро на кг. Килограмът на рикотата пък е 7 евро. Порция филе сьомга за готвене е 4,50 евро. Килограмът морски език е 14 евро, като два броя филе от рибата излизат 3 евро. Лавракът пък е 10 евро. Тарелка с двойка кюфтета струва около 2,50 евро.

Килограмът диня е 1,50 евро. Килограмът салам върви около 19 евро, а шунка може да се намери и за 13 евро килограмът. Пакет спагети струват около 1 евро.

Цената на един донът или мъфин е 2 евро. Италианските вина вървят между 6 и 10 евро.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии