1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Трима души се отровиха с купешки гъби

Свят

Домакиня приготвила обяд за гости, казва, че гъбите купила от супермаркет

Съмнителен случай на натравяне с купешки гъби разтърси Австралия. Трима души са починали след като яли гозби с въпросните гъби. Домакинята казва, че гъбите са купени от супермаркет и бакалия, съобщава CNN.

48-годишната Ерин Патерсън казва, че иска да изясни нещата, тъй като е била „изключително стресирана и потисната от смъртта“ на близките си, се казва в нейното изявление пред полицията.

Патерсън сервирала домашно приготвена храна на бившите свекъри Дон и Гейл Патерсън, сестрата на Гейл Хедър Уилкинсън и съпруга на Хедър, Иън Уилкинсън, които били гости в дома й в провинциалния град Леонгата на 29 юли. Сред четиримата роднини, които били на гости, трима от тях починали със симптоми на отравяне с гъби "смъртоносна шапка", каза полицията по време на брифинг. Единият остава в болница в критично състояние.

Отделът за убийства на полицията във Виктория, който разследва случая, призова хората да стоят далеч от дивите гъби и да ядат само тези, които се предлагат в супермаркетите, докато се опитват да изяснят подробностите по случая.

Но Патерсън твърди, че е купила сушени гъби от азиатска бакалия в Мелбърн преди месеци и гъби от верига супермаркети наскоро. Тя каза, че и двата комплекта гъби са били използвани в говеждо уелингтън, което е приготвила и сервирала на семейния обяд, съобщи ABC, цитирайки изявлението на Патерсън.

„Надявам се това изявление да помогне по някакъв начин. Вярвам, че ако хората разбираха по-добре историята, нямаше да прибързват с преценката си“, каза Патерсън в доклада.

Полицията казва, че не знае какво се е случило и че разследването продължава.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии