1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Столиците на наши съседки са сред най-дружелюбните градове в Европа

Столиците на наши съседки са сред най-дружелюбните градове в Европа

Кой е първенец в класацията?

История, атракции, храна и нощен живот вероятно са някои от факторите, които имате предвид, когато избирате град, който да посетите. Но дружелюбието на местните жители наистина може да ви стимулира. Може да сте на прекрасна дестинация, но това, което ще ви накара да се чувствате наистина добре, е отношението на местните и общуването с тях, пише Time out.

И така, къде са най-приятелските градове в Европа? Читателите на списанието за пътешествия CN Traveler се изказаха в своите награди Readers Choice Awards за 2023 г. – на първо място като най-дружелюбен град в Европа и с оценка от 98,33% за общо удовлетворение е Сиена в Италия.

Тосканският скъпоценен камък е оживена дестинация с оживена атмосфера и прекрасни готически сгради. Има изобилие от оживени кафенета, семейни ресторанти, а градът е известен с ежегодното си Палио, конно надбягване без седло, което се провежда всяко лято на Пиаца дел Кампо. Историческият център на града се счита за място с „изключителна универсална стойност“ от ЮНЕСКО и, разбира се, местните жители са известни с топлото си посрещане.

На второ място е ирландският град Корк, очарователен, оживен център в сърцето на чудния пейзаж на окръг Корк, който си струва да посетите, ако обичате храна и зашеметяващи картини.

Снимка: Istock.com

Всъщност ирландците са известни със своята дружелюбност по целия свят, така че не е изненада, че Дъблин, столицата на Изумрудения остров, се нарежда като третия най-приветлив град в Европа.

С всичко – от страхотни кръчми, изпълнени с атмосфера до свирене на цигулка по улиците, е ясно, че този град е едно място, където наистина можете да опознаете местните. Освен това една атракция в града скоро беше избрана за най-добрата в Европа от World Travel Awards.

Испания също има добри резултати, тъй като Малага и Сан Себастиан също влизат в списъка на най-дружелюбните градове в Европа.

Ето списъка с топ 10, определен от наградите Readers Choice на CN Traveller.

Сиена, Италия (98.33)
Корк, Ирландия (97.00)
Дъблин, Ирландия (95.37)
Хелзинки, Финландия (95.00)
Белград, Сърбия (94,55)
Малага, Испания (94.19)
Сан Себастиан, Испания (92.67)
Дубровник, Хърватия (92.61)
Букурещ, Румъния (92,5)
Любляна, Словения (92.31)


Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии