1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Тази жена се изхранва срещу 90 долара на година, как го прави?

Тази жена се изхранва срещу 90 долара на година, как го прави?

Датчанката е измислила доста нестандартен начин да се сдобива с хранителни продукти

Нежеланото за едни човек е съкровище за друг.

Датската гражданка Софи Юел-Андерсен казва, че харчи само 90 долара на година за хранителни стоки, защото рови из боклука, за да намери останалата част от храната си.

29-годишната "гмуркачка" в контейнерите за боклук, която управлява акаунт в TikTok под името @dumpsterdivingwsoff, говори за необичайното си хоби в интервю за Southwest News Service в четвъртък.

„Толкова много добра храна се губи – а супермаркетите знаят, че има хора, които не могат да си позволят да ядат“, заяви тя.

Снимка: Sofie Juel-Andersen

Софи започнала да се гмурка в контейнери за боклук преди три години, след като сестра й сподели снимки на собствените си находки, включващи храна от кофи за боклук в добро състояние.

„Бях наистина поразена от количеството отпадъци в тези контейнери за боклук“, заяви Юел-Андерсен.

Първоначално тя избира само пресни продукти от боклука, преди в крайна сметка да започне да добавя други артикули към своите продукти.

„В задната част на супермаркетите има контейнери за боклук, пълни с пакетирана храна: цели пилета, бонбони, напитки. Веднъж открихме 300 кутии диетична кока-кола, все още неотваряни“, споделя тя.

Тя казва, че повечето от храната, която намира, е изхвърлена, защото е изтекла предишния ден, има повредена опаковка или изглежда деформирана. 

„Веднъж намерих 10 напълно опаковани пици Маргарита, авокадо, червен пипер и малко магданоз, комбинирах съставките и ги сервирах на приятелите си на вечеря“, каза тя развълнувана.

Въпреки това, колкото и вкусно да беше това ястие с пица, приятелите й смятат, че лайфхакът е „супер груб и просто не го разбират“

И докато някои хора се присмиват на идеята да ровят в боклука, Юел-Андерсен казва, че спестява 400 долара годишно от сметката си в супермаркета.

„Гмуркането в контейнери за боклук ми позволява да работя по-малко. Имам само четиридневна работна седмица“, заяви тя. „Това ми носи толкова много финансова и лична свобода.“

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии