1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Срещу клетвена декларация замразяват вноски по кредити в Румъния

Свят
 

Страната е на път да въведе облекчения за изпадналите в затруднение платци

Право да отлагат плащания на вноски към банките за период до девет месеца ще получат задлъжнелите румънци, съобщава информационният сайт Зиаре.

Министърът на финансите Адриан Къчу съобщи, че в сряда, 27 юли, правителството е одобрило методологичните правила на нормативния акт, който дава тази възможност. Разпоредбите се отнасят както за физически, така и за юридически лица, засегнати от кризата, съобщава агенция Медиафакс, пише БТА.

Длъжниците трябва да представят на банката клетвена декларация, че през последните три месеца (преди искането за спиране на задълженията за плащане) са претърпели увеличение на средните месечни разходи с поне 25 процента заради увеличението на цените в контекста на настоящата криза в сравнение със същия период през 2021 г.

За юридическите лица се изисква клетвена декларация относно влошаване на средните месечни резултати през последните три месеца, в смисъл на намаляване с поне 25 процента в сравнение със същия период през 2021 г. В случай на длъжници, които нямат подобен отчетен период през 2021 г., тъй като са създадени преди по-малко от една година, анализът ще бъде извършен чрез позоваване на средните резултати от създаването им.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии