1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

Собственикът на "Медисън Скуеър Гардън" не пуска в залата хора, които го съдят

Свят

За целта Джеймс Долан използва технология за лицево разпознаване

Джеймс Долан главен изпълнителен директор на  „Мадисън Скуеър Гардън“ и собственик на баскетболния отбор "Ню Йорк Никс", знае, че трябва да види адвокатите, които го съдят в съдебната зала, но това не означава, че иска да ги види на мач на Никс или на концерт на Били Джоел, пише finance.yahoo.com.

За да предотврати това, собственикът на една от най-големите зали в света казва, че е започнал да използва технология за лицево разпознаване на арената, за да забрани влизането на адвокати, които работят във фирми, които имат текущи дела срещу залата.

„Ако някой ви съди, това е конфронтация. Това е противопоставяне“, каза той пред местната станция на Fox в Ню Йорк. „Ако ви съдят, не е нужно да приветствате човека в дома си… Ние просто ви молим, моля, не идвайте, докато не приключите спора си с нас. И, да, ние използваме лицево разпознаване, за да наложим това.“, добави той. 

Снимка: Getty Image

Редица адвокати казаха, че им е забранено да влизат в „Мадисън Скуеър Гардън“ заради техния работодател, дори и да не са участвали в дело срещу Долан. Това привлече вниманието на главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, която изпрати писмо тази седмица до мястото с молба за повече информация относно политиката, отбелязвайки, че тя може да е незаконна.

„Медисън Скуеър Гардън" и "Радио Сити Мюзик Хол" са световноизвестни зали и трябва да се отнасят към всички посетители, закупили билети, с честност и уважение“, каза Джеймс в изявление. „Всеки с билет за събитие не трябва да се притеснява, че може неправомерно да му бъде отказан достъп въз основа на външния му вид и ние призоваваме „Мадисън Скуеър Гардън“ да отмени тази политика.“

Долан казва, че когато делата приключат, адвокатите са „много добре дошли“ и отбелязва, че залата му е частна компания.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии