1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

Кои са най-скъпите годежни пръстени в света: част 1 (ВИДЕО)

Елизабет Тейлър, Грейс Кели, Джаки Кенеди Онасис – късметлийките, които ги притежават се броят на пръсти

 

Пръстените – изкушенията на всяка дама! Символът на толкова много неща: любов, страст, емоции, спомени. Няма жена, която да не обича пръстени. Ако чуете обратното, да знаете, че имаме всички основания да се съмнявате.

В света на бижутата има невероятни пръстени, а те имат още по-невероятни цени. И те не са по джоба на всеки. Малцина могат да си ги позволяват и малцина са онези, които имат късмета и привилегията да ги носят.

Предлагаме ви първите пет на-ценни пръстена, които са притежание на знаменитости. Ето и кои са те:

1. 10.4-каратовият “Cartier” на Грейс Кели

Принц Рение първоначално предлага брак на Грейс с пръстен, изработен от диаманти и рубини, които са част от короната на Монако. По-късно обаче принцът поръчва 10.4-каратово диамантено бижу с изумруд и то при един от гигантите в този бизнес “Cartier”.

Въпреки, че през 1956 г. пръстенът е закупен за $4 млн., днес той се оценява на около $38.8 млн. Към момента пръстенът е част от колекцията с бижута на знатната фамилия Грималди.

2. 20-каратовият “Harry Winston” на Джаки Кенеди Онасис

Годежният пръстен на Джаки Кенеди Онасис от гръцкия милиардер Аристотел Онасис беше продаден на търг за $2.6 млн. през 1996 г. Това бе вторият такъв за Джаки О.

Той е част от оригиналния 601-каратов диамант Лесото III и е един от общо 18-те камъка, изрязани от него. Към днешна дата този забележителен екземпляр струва $20 млн.

3. 35-каратовият “Wifredo Rosado” на Марая Кери

Годежът на Марая Кери с Джеймс Пакър продължи 18 месеца, но пръстенът, на който заложи австралийския бизнесмен, определено беше добро попадение.

Говори се, че тази блестяща „дрънкулка“ впоследствие е продадена от 53-годишната изпълнителка за $2.1 млн. Първоначалната му цена пък е $10 млн.

4. Син 5.4 каратов “Bvlgari”

Някога този пръстен се смята за най-скъпия годежен в света. Той е проектиран от “Bvlgari” и по-късно става част от колекцията на “House of Graff” (б.а. - водеща в света съвременна къща за изящни бижута, създадени от диаманти и скъпоценни цветни камъни).

Сините диаманти са рядко явление, което обяснява високата им цена. Стойността на това се бижу се оценява на $9.5 млн.  

5. 33-каратовият "Krupp" на Елизабет Тейлър

Емблематичният годежен пръстен на Елизабет Тейлър от легендарния неин колега и актьор Ричард Бъртън, включва 33-каратов диамант “Krupp". След като тя си отива от този свят през 2011 г., той е наречен на нейно име. 

Твърди се, че камъкът е от редкия тип IIa, като това е един от незабравимите годежни пръстени на всички времена. Цената му е $8.8 млн.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии