1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

След руските атаки: Десетки кораби стоят на котва край украинските пристанища на Дунав

Свят

Частично или напълно са унищожени инфраструктурни обекти край брега на реката

Около 30 кораба са на котва край ключовото украинско пристанище Измаил на Дунав, след като при руски ракетни удари бяха унищожени складове за зърно в този регион на Украйна, сочат данните на специализирания сайт "Марин трафик" (MarineTraffic), който проследява в реално време местоположението на кораби и яхти, съобщава БТА, позовавайки се на Ройтерс. 

При руската атака призори са ранени 7 души. Частично или напълно са унищожени инфраструктурни обекти край брега на река Дунав, която е жизненоважен маршрут за износа на украинско зърно, след като на 17 юли Русия прекрати участието си в сделката, благодарение на която беше гарантирана сигурността на превоза на зърно от Украйна през Черно море. 

Около 29 кораба, сред които и танкери-химовози, са на котва край Измаил, според изчисленията на Ройтерс, базирани на данни от "Марин трафик". Други три плавателни съда са хвърлили котва по протежение на водния път, водещ към пристанищния терминал Рени-Одеса, показват данните. 

Представители на застрахователния бизнес обявиха през миналата седмица, че е преустановено застраховането на товарите с украинско зърно, транспортирани през Черноморския коридор. Това стана, след като Русия вече не гарантира безопасността на търговските кораби, които се движат по този маршрут, отбелязват анализатори.

Някои компании обсъждат дали да продължат да застраховат корабите, които товарят украинско зърно на пристанищата, разположени на Дунав, са съобщили днес три източника от застрахователния бизнес, цитирани от Ройтерс.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии