Шолц: Германските производители на автомобили не трябва да се страхуват от китайската конкуренция

Свят

Канцлерът Олаф Шолц присъства на откриването на първия завод за рециклиране на батерии на Mercedes-Benz

 

Германските производители на автомобили не трябва да се страхуват от конкуренцията на Китай, заяви канцлерът Олаф Шолц при откриването на първия завод за рециклиране на батерии на Mercedes-Benz, инвестиция, която той определи като част от новата програма за индустриална политика на Германия, пише Reuters. 

„Някои казват, че Китай може да се справи с електрическите двигатели много по-добре от нас“, каза Шолц.

„Германските компании не трябва да се страхуват от тази конкуренция“, каза той, като посочи, че индустрията е издържала на силната конкуренция от Южна Корея и Япония в миналото и потвърди позицията на Германия срещу митата на Европейския съюз за електрическите превозни средства (ЕПС), произведени в Китай. 

„Аз съм против митата, които ни вредят“, заяви Шолц на церемонията по откриването в Купенхайм, Югозападна Германия.

ЕС трябва да използва такива мерки, когато дъмпингът и субсидиите действително поставят европейските производители в неизгодно положение, например в стоманодобивната промишленост, добави той.

 

Европейският автомобилен сектор е изправен пред множество предизвикателства, вариращи от високите производствени разходи и управлението на прехода към електрически превозни средства до намаляващото търсене и нарастващата конкуренция.

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст