1 USD
1.88677 BGN
Петрол
83.9 $/барел
Bitcoin
$16,856.0

САЩ навлизат в рецесия към края на годината

Свят
 

S&P Global Market Intelligence понижи прогнозите си за икономическия растеж на най-голямата икономика

Прогнозите за икономическия растеж на САЩ бяха понижени от финансовата и анализаторска компания S&P Global Market Intelligence и вече се очаква най-голямата икономика в света да навлезе в рецесия през последното тримесечие на тази година.

Изследователската група понижи прогнозата си за реалния брутен вътрешен продукт на САЩ за следващата година до спад с 0,5% при предишна прогноза за растеж от 0,9 на сто.

Според S&P Global Market се казва, че икономическите проблеми, причинени от урагана Иън, който през миналия месец причини смъртта на най-малко 100 души само във Флорида и прекъсна електрозахранването в няколко южни американски щата, ще отнемат 0,1 процентни пункта от растежа през това тримесечие, но ще добави същия процент към растежа през следващото тримесечие.

S&P добави, че очаква "анемичното" икономическо възстановяване да започне чак през третото тримесечие на 2023 г.

Няколко видни финансови представител на САЩ, включително Кен Грифин от Citadel и Джейми Даймън от JPMorgan Chase, вече предупредиха през последните месеци, че САЩ може да изпаднат в рецесия следващата година с оглед на нарастващите лихвени проценти и военната инвазията на Русия в Украйна, които влошават икономическите перспективи.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии