1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Пускате монета, взимате хляб: Наша съседка се готви за ерата на "хлебоматите" (ВИДЕО)

Пускате монета, взимате хляб: Наша съседка се готви за ерата на "хлебоматите" (ВИДЕО)

Икономическите експерти коментират, че това нововъведение е отговор на съвременните нужди на гражданите

 

В епоха, в която технологиите непрекъснато променят ежедневните навици, Македония се готви да прегърне новата тенденция за "хлебомати" - автомати за хляб, които работят на същия принцип като автоматите за закуски и сокове.

Икономическите експерти коментират, че това нововъведение е отговор на съвременните нужди на гражданите.

Снимка: iStock

„С нарастващата нужда от ефективност и достъпност, вендинг машините са стъпка към бъдещето на търговията на дребно. Предвижда се поставянето на още устройства на стратегически места в целия град, позволяващи на хората да си купуват пресен хляб, без да чакат на опашка, по всяко време на денонощието“, коментираха нашите събеседници.

Инициативата за въвеждане на хлебопекарни идва като решение на проблема с липсата на хляб по магазините в почивните дни, особено в неделя.

Машините ще работят денонощно, което означава, че гражданите ще могат да закупят хляб по всяко време, независимо от работното време на пекарните.

Мненията на пекарите за въвеждането на иновацията са разколебани.

Някои виждат в това възможност за модернизиране и подобряване на наличността на своите продукти, други изразяват загриженост за качеството на хляба, продаван чрез вендиг автомати.

Например във Франция, където вече се използват машини за хляб, някои потребители и пекари смятат, че хлябът от автоматите не може да бъде толкова пресен, колкото този, закупен директно от пекарна. Това може да предизвика дискусии за това дали автоматизацията наистина може да замени традиционния опит и качеството на хлебните продукти.

Във всеки случай въвеждането на хлебопекарни ще окаже значително влияние върху хлебопекарната индустрия, изисквайки пекарите да се адаптират към новите тенденции и възможности, които технологията предлага.

С тази нова практика Скопие се присъединява към световната тенденция за автоматизация на търговията на дребно, която вече е приложена в други части на света.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии