Проучване показва, че хотелите са по-евтини от Airbnb

Свят

Компания анализира цената на 300 000 места за настаняване с една спалня и я сравни с тази на хиляди хотелски стаи в 50 дестинации

Airbnb или хотел? Хората, които пътуват, обикновено имат предпочитания към едно от двете. Преди време частните жилища се славеха, че са по-добрият избор, когато търсим най-достъпните оферти. Затова често пътуващите се отказваха от хотелско настаняване в полза на наемането на частен апартамент, защото там можем да си сготвиш нещо, има повече място за компания и няма формалности като в хотела.

  • Колко по-скъпи са Airbnb-тата спрямо хотелите?
  • Само в Европа ли се наблюдава такава тенденция?
  • Кой е по-добрият избор?

Въпреки това, ново проучване, проведено от Which, показва, че ситуацията се е променила малко и че хотелите предлагат по-изгодна услуга от Airbnb на много места.

Тази компания анализира цената на 300 000 места за настаняване с една спалня в популярни места за отдаване под наем и я сравни с цената на хиляди хотелски стаи в 50 дестинации между май 2022 г. и май 2023 г.

В Амстердам нощувката струва средно 210 евро в Airbnb, а в хотел - средно 133 евро, което е разлика от почти 60%.

Но това не е така само в Европа, но същата ситуация е и в Азия, особено в Хонконг, Сингапур и Дубай, където разликата е почти 85%, пише списание City.

Плюсът на Airbnb е, че тези места са по-достъпни, когато резервирате настаняване за няколко души, особено ако искате уединение.

Това означава, че хотелът е по-добър избор, ако пътувате сами, а Airbnb е по-добър избор, ако пътувате в група, но в крайна сметка всеки има различни предпочитания и възможности.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст