Превръщат 115-годишен затвор в луксозен хотел

Свят

Той ще има 48 стаи и ще отвори врати след 3 години

Японска компания за курорти превръща емблематичен бивш затвор в луксозен хотел с 48 стаи.

Бившият затвор Нара, построен през 1908 г. и определен за културна забележителност в Япония през 2017 г., ще бъде реновиран от Hoshino Resorts, се казва в изявление на компанията, пише Business insider.

Затворът „ще се прероди като луксозен хотел, където гостите могат да се насладят на изключителен престой в неговата емблематична сграда от червени тухли с обновен интериор“, пишат от Hoshino Resorts.

Снимка: Japanese Ministry of Justice

Комплексът се отличава с дизайн, подобен на звезда, с пет крила, тръгващи от централен команден пункт.

Hoshino Resorts казва, че новият хотел ще разполага с ресторант, салон и музей за дневни посетители.

Хотелът Hoshinoya Nara Prison се очаква да отвори врати в началото на 2026 г., добави Hoshino Resorts.

Ако затворът ви изглежда познат, това може да се дължи на факта, че сте гледали втория сезон на „Алиса в граничната земя“, хитовия японски сериал на Netflix. Поредицата се развива в алтернативна вселена, където жителите на Токио трябва да се справят със смъртоносни игри в стил Battle Royale, за да се върнат в реалния свят.

Два епизода от "Алиса в граничната земя" са заснети в затвора в Нара.

Затворът Нара беше едно от първите пет места проектирани в западен стил, от японското правителство в ерата Мейджи, която приключи през 1912 г. Град Нара е точно на изток от град Осака.

През 1946 г. става затвор за непълнолетни и в него са настанявани затворници на възраст между 16 и 26 години. В затвора затворниците са имали задачата да научат професионални умения като подстригване и изработване на регистрационни номера.

Затворническият комплекс, построен предимно от служители на затвора.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст