1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Премахват самолетния режим на телефоните ни заради 5G

Свят

ЕК подготвя и автомобилите за Метавселената

Скоро в ЕС ще кажем сбогом на самолетния режим на мобилните си телефони, съобщават във фейсбук страницата си от представителството на ЕК в България. ЕК адаптира законодателството по начин, който позволява определени 5G честоти да могат да се използват по време на полет. Това ще позволи на  пътниците в самолета да използват пълния потенциал и всички функции на телефоните си, точно както при наземните 5G мобилни мрежи.

Снимка: iStock

Писането на съобщения, телефонните разговори и преносът на мобилни данни на борда на самолетите ще бъде възможно след инсталирането на специално мрежово оборудване, наречено „пико-клетка”, което ще свързва чрез сателитна връзка самолета и наземната 5G мрежа.

 

Комисията също така измени решение относно честотните ленти от  5G Hz, което ги прави достъпни за WI-Fi в автомобилния транспорт, например в коли и автобуси. Решението полага основата за иновации в автомобилната индустрия потенциално за приложенията за Метавселената.

Държавите членки трявба да предоставят честотните ленти 5G Hz за използване на пътни превозни средства възможно най-рано или най-късно до 30 юни  2023г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии