1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Тази авиокомпания предлага 10 000 долара на пътници, пострадали от турбуленция

Тази авиокомпания предлага 10 000 долара на пътници, пострадали от турбуленция

Британец загина, а няколко други пътници и екипаж на борда на полет SQ321 от Лондон получиха наранявания на черепа, мозъка и гръбначния стълб

 

Сингапурските авиолинии съобщиха, че са предложили 10 000 долара обезщетение на пътниците, които са получили леки наранявания по време на полет, засегнат от силна турбуленция миналия месец. Те ще обсъдят по-високи обезщетения с по-тежко пострадалите, казва БГНЕС. 

Снимка: Ройтерс
73-годишен британец загина, а няколко други пътници и екипаж на борда на полет SQ321 от Лондон получиха наранявания на черепа, мозъка и гръбначния стълб по време на ужасяващото преживяване на голяма височина.

Пилотите пренасочват пътуващия за Сингапур Boeing 777-300ER с 211 пътници и 18 души екипаж към Банкок, където ранените са откарани в болници.

В изявление от вторник авиокомпанията съобщи, че е изпратила имейли с предложение за обезщетение от 10 000 долара на пътниците, които са получили леки наранявания по време на инцидента.

Снимка: Ройтерс

„За тези, които са получили по-сериозни наранявания... ние ги поканихме да обсъдят предложение за обезщетение, което да отговаря на конкретните обстоятелства за всеки от тях, когато се почувстват добре и са готови за това“, заяви авиокомпанията.

"На пътниците, за които е преценено от медицинска гледна точка, че са получили сериозни наранявания, изискващи дългосрочни медицински грижи, и които искат финансова помощ, се предлага авансово плащане в размер на 25 000 долара за посрещане на непосредствените им нужди.

Снимка: Ройтерс
„Това ще бъде част от окончателното обезщетение, което тези пътници ще получат.“

Освен това превозвачът заяви, че ще възстанови самолетните билети на всички пътници на полета, включително и на тези, които не са пострадали. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии