1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Страх от турбуленция? Това са най-добрите места в самолета

Страх от турбуленция? Това са най-добрите места в самолета

Експерти казват къде явлението се усеща най-силно

 

Напоследък зачестяват историите за силни турбуленции, експертите по въздухоплаване и полети говорят за най-добрите места в самолета, когато ситуацията внезапно се влоши, пише New York Post. 

Задната част на самолета ще се люлее повече, а предната - по-малко“, казва пилотът Джими Никълсън във видеоклип в TikTok, като съветва предните седалки да са за хора, на които им се гади. 

Снимка: Ройтерс

Капитанът на American Airlines Денис Таджър е съгласен с него.

Таджер заяви пред Fox Business, че „често пътуването в задната част на самолета се усеща като по-малко стабилно, но в зависимост от движението на въздуха, пътуването може да се усеща различно“. 

Той също така предлага да седнете близо до крилата, ако не сте човек, който се справя добре с неравности.

„Крилата са по-близо до центъра на тежестта на самолета“, казва той. „Затова пътуването, докато седите близо до крилата, може да се усеща по-малко турбулентно, отколкото близо до опашката на самолета, където вертикалното въздействие се усеща най-много.“

Снимка: Ройтерс

Някои стюардеси, които се изказаха след неотдавнашния драматичен инцидент в Сингапурските авиолинии, отнел живота на един пътник и ранил няколко други, предложиха да се седи най-близо до прозореца. 

 

И където и да седнете, обърнете внимание на препоръката, дадена от екипажа в началото на полета - дръжте предпазния си колан винаги, когато сте седнали.

"Поставянето на предпазния колан е разликата между безопасността и нараняването. Това е толкова просто", добави Таджер.

Никълсън, както и други, казва, че търсенето на визуален ориентир, като например поглеждането през прозореца и поглеждането към хоризонта, също може да помогне за потушаване на неразположението.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии