1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Парк за 50 млн. долара: В Абу Даби построиха река насред пустинята

Свят

Al Ain Adventure Park предлага уникално изживяване в суровия пустинен климат на ОАЕ

В Абу Даби построиха река насред изпепеляваща пустиня - това не е обикновена река, това е част от парк за 50 млн. долара, построен между планините на Абу Даби от едната страна и разпростиращата се пустиня от другата, пише CNN. 

Разположен в град-оазис Ал Айн, само на час и половина от центъра на Абу Даби, Al Ain Adventure Park гордо претендира за титлата "най-добра дестинация в Близкия изток за рафтинг, каяк и сърф".

Това е необичайна гледка в регион, където няма естествени реки, а летните температури често се покачват до 49 градуса. В страна, където почти всичко е създадено изкуствено, включително плажове, сняг и дори дъжд, Al Ain Adventure не е изключение.

Снимка: Al Ain Adventure Park

В парка можете да се насладите на изживяване с каяк и рафтинг от световна класа. Каналите с вода се простират на 1,2 километра, осигурявайки предизвикателно пътуване за каякари и рафтъри от всички нива.

Al Ain Adventure Park получи международно признание като център за спортни професионалисти, които искат да усъвършенстват уменията си в различни дисциплини.

Снимка: Al Ain Adventure Park

Привличайки спортисти от цял свят, включително шампиони по сърф, рафтъри и олимпийски отбори по каяк, паркът се превръща в предпочитана дестинация за тренировки.

Всяка година, от ноември до март, повече от 300 спортисти от 35 страни се събират за интензивни тренировки. Някои от най-важните състезания, провеждани в парка, включват престижното Световно първенство по рафтинг, организирано от Международната федерация по рафтинг през 2016 г., както и серия от тренировки по слалом и каяк.

Поддържането на воден парк насред пустинна среда поставя уникални предизвикателства, които изискват щателна поддръжка и внимателно управление.

Паркът разчита на обезсолена вода, доставяна от друго емирство в страната, Ras Al Khaimah, разположено на над 300 километра.

Този процес включва превръщане на морската вода в прясна вода, която след това се третира, за да отговаря на стандартите за качество. Използват се около 12,4 милиона галона вода във всеки един момент.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии