Олимпийците ще получават медалите си от поднос на Louis Vuitton

Олимпийците ще получават медалите си от поднос на Louis Vuitton

Компанията е най-големият местен спонсор на Олимпийските игри

 

Тазгодишният спонсор LVMH даде около 150 милиона евро, което прави групата най-големият местен спонсор на Париж 2024. За да отбележат партньорство между LVMH и Олимпийските игри, моднта къща Louis Vuitton преплита вселените на модата и спорта.

Луксозните подноси

На Олимпийските игри в Токио медалите бяха представени върху ветрилообразен поднос, изработен от рециклируем термопластичен полимер. В Париж обаче те ще бъдат поставени върху поднос на Louis Vuitton, покрит с характерното за марката платно с лого Damier, създадено през 1888 г. Отвътре ще бъдат облицовани с матова черна кожа, препратка към куфарите на Louis Vuitton. Всяка табла може да побере от два до шест медала, всички от които са проектирани от бижутера Chaumet.

Компанията има дълга история, свързана с изработката на уникални кутии за най-великите поводи и спортни събития в света. Този път те предоставят огромен сандък, в които ще бъдат поставени емблематичните олимпийски и параолимпийски медали и факли.

Сандъкът е шедьовър: 16 тополови чекмеджета във всяка кутия и 30 в централната част. Калъфът съдържа и съхранява 468 медала, изработени от Chaumet. 

Униформи

В допълнение към подносите, Louis Vuitton създаде и унисекс униформа за доброволците, които ще носят медалите. Униформата включва тениска с поло, широки панталони и шапка тип гаврош - препратка към стила на Олимпийските игри в Париж през 1924 г.

Направените 600 тоалета, освен луксозни са и еко. 100% екологично проектирани материали, произхождащи по-специално от екосистемата за рециклиране на текстил в затворения цикъл на LVMH Circularity. Поло тениските и шапките тип гаврош са от трико, изработено от рециклиран текстил, използвайки изрезки от различни LVMH Maisons, които са били преработени. Панталонът е изработен от смесен плат с поливълна с помощта на рециклиран полиестер.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст