1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Монтираха олимпийските кръгове на Айфеловата кула

Свят

Така бяха отбелязани 50 дни до началото на Олимпийските игри

Айфеловата кула е преобразена в подготовка за Олимпийските игри. На емблематичната парижка забележителност бяха монтирани олимпийските пръстени, за да се отбележат 50 дни до събирането на спортния свят във френската столица за четиригодишния спортен фестивал, предава AP. 

Снимка: Reuters

Пръстените бяха поставени на южната страна на 135-годишната забележителност в центъра на Париж, с изглед към река Сена. Всеки пръстен е с диаметър 9 метра и е изработен от рециклирана френска стомана. 

Хиляди спортисти ще дефилират през града с лодки по Сена по 6-километров маршрут по време на церемонията по откриването по залез слънце на 26 юли. 

На Олимпийските игри в Париж няма да липсват емблематични обекти.

Снимка: Reuters

Кулата, наречена La Dame de Fer (Желязната лейди), ще заема важно място в програмата на Игрите и Параолимпийските игри в Париж от 26 юли до 11 август.

В подножието на 330-метровия монумент ще се играят срещи по плажен волейбол за мъже и жени. Те ще бъдат наблюдавани от близо 13 000 фенове на временния стадион на Айфеловата кула на близкия Марсово поле, където парижани и туристи обичат да си правят пикници на тревата или да гледат фойерверките на 14 юли.

В олимпийските и параолимпийските медали в Париж се вграждат парчета от шестоъгълно парче желязо, взето от кулата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии