1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Много малко бебета: Водещ производител на памперси в Япония се насочва към пазара за възрастни

Свят

През 2023 г. броят на ражданията в Япония спадна до ново дъно, като смъртните случаи са над 2 пъти повече от новородените

Oji Holdings ще прекрати производството на пелени за бебета на вътрешния пазар през септември, след като производството спадна от пиковите около 700 милиона годишно през 2001 г. до 400 милиона днес, съобщава France 24. 

"Търсенето на бебешки пелени намалява поради фактори, сред които е намаляването на раждаемостта", заяви говорител пред АФП. Те ще продължат да се продават в Япония до изчерпване на запасите.

През 2023 г. броят на ражданията в Япония спадна до ново дъно, като смъртните случаи са повече от два пъти повече от новородените

Говорителят заяви, че Oji Holdings ще увеличи производството на санитарните изделия за възрастни в страната, като предвижда използването им главно в старчески домове.

Япония има най-възрастното население в света след Монако и пазарът на памперси за възрастни "се очаква да нарасне в страната", се казва в изявление на компанията. 

Oji Holdings, която произвежда и други хартиени продукти, заяви обаче, че ще "поддържа и разширява" производството и продажбите на бебешки пелени в чужбина, включително в Индонезия и Малайзия, позовавайки се на очакванията за растеж там. 

В Япония ражданията през 2023 г. са намалели за осма поредна година до 758 631, което представлява спад от 5,1%, сочат предварителните данни от февруари. Броят на смъртните случаи възлиза на 1 590 503. 

Страната се сблъсква с нарастващ недостиг на работна ръка и министър-председателят Фумио Кишида обеща политики, включващи финансова помощ за семействата, по-лесен достъп до грижи за деца и повече родителски отпуски, за да се опита да повиши раждаемостта.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии